آشپزخانه قلب تپنده خانه است
بنابر این لازم است به انتخاب متریال مناسب درطراحی آشپزخانه دقت کنیم؛ به خصوص انتخاب متریال سطح کانتر از اهمیت بسیاری برخوردار است.
زیرا اگر آشپزخانه تان اپن باشد متریالی که بیشترین ارتباط را با فضای هال و پذیرایی دارد کانتر آشپزخانه می باشد.
همچنین کانتر در تماس مستقیم با آب، مواد شوینده و مواد غذایی است. بنابراین علاوه بر رنگ و زیبایی، کیفیت و ویژگی متریال سطح کانتر مهم است.
سنگ کوارتز (کورین)
این روزها این سنگ کوارتز طرفداران بسیاری دارد. مردم این متریال را با نام کورین میشناشند؛ اما کورین نام شرکت امریکایی و اولین تولید کننده این سنگ های مصنوعی است.
سنگ های کوارتز قطعات سنگ یکدست و براق اند که در آنها بافت هم دیده می شود.
نگهداری از این سنگ ها در مقایسه با باقی سنگ های طبیعی راحت تر است. زیرا ضد خش ،ضد لک و آنتی باکتریال هستند.
فقط کافی است با آب و صابون سطح آن را تمیز کنید. تنها ایرادی که میتوان به سنگ کوارتز گرفت قیمت بالای آن است.
سنگ گرانیت
هنوزم سنگ های گرانیت طرفداران خود را دارند؛ زیرا این سنگ ها طبیعی هستند و در مقایسه با سنگ های مصنوعی حال و هوای خاصی به آشپزخانه تان می دهند.
به علاوه می توان سنگ های گرانیت را در طرح ها و رنگ های متنوع پیدا کرد.
این سنگ ها هم قیمت با سنگ های کوارتز هستند و مانند آنها مقاوم در برابر حرارت،ضد خش،ضد قارچ و ضد کپک هستند؛اما گرانیت به توجه بیشتری نیاز دارد.
این سنگ گرانیت باید با تمیز کننده هایمخصوص تمیز شوند، چرا که ممکن است در موارد ارزان تخلخل ها باعث جذب مایعات به ویژه سرکه و روغن و… و ایجاد لک شوند. برای همین تمیز کردن سطوحگرانیتی هر ساله لازم است.
چوب
کانترهای چوبی را بوچربلاک می نامند. همان طور که از نامشان مشخص است می توانید از آن به عنوان تخته آشپزی استفاده کنید.
این متریال از چوب درختان پهن برگ مانند بلوط و گردو می باشد؛ که بسیار بادوام، مقاوم و پایدار هستند و خاصیت ضد باکتریایی دارند.
ففط شاید لازم باشد هر ازچند گاهی آنان را سمباده بزنید؛ البته اگر به عنوان تخته استفاده بشود.
وگرنه کانتر چوبی متریال بسیار مقرون به صرفه ای است و به علاوه تمیز کردنش ساده میباشد.کافی است با پارچه نم دار و مقداری کف آن را تمیز و براق کنید.
سنگ مرمر
سنگ مرمر علاوه بر زیبایی اش بسیار خنک است. در واقع مهم ترین ویژگی سنگ مرمر خنکی اش است.
البته مرمر درخشندگی و روشنایی خاصی به محیط می بخشد و هرگز از مد نمی افتد. سنگ مرمر نسبت به سنگ های طبیعی دیگر قیمت مناسبی دارد.
البته معایبی هم دارد،اینکه کوچکترین خطی روی آن به وضوح دیده میشود. بنابراین اگر این سنگ را انتخاب می کنید باید مراقب باشید.
لمینیت
برای آنهایی که دنبال خانه ای شیک و امروزی هستند و البته نمیخواهند هزینه زیادی متحمل شوند؛ کانترهای لمینیت بهترین هستند.
تنوع رنگ و طرح هایی که این روزها در لمینیت های کفپوش خانه به میان آمده باعث شده در آشپرخانه هم سرو کله انواع شان پیدا شود.
این کانترهای لمینیت, نمایی شیک و زیبا دارند بخصوص اینکه نمایی قدیمی و روستیک به خانه می بخشند و با رنگ های براق و سطوح صافشان محبوب خیلی ها هستند.
مشکل کانترهای لمینیت ضربه و حساسیت به آب است که از صاحبشان آدمی وسواسی می سازد؛ وگرنه در خیلی مواقع از کوارتز و گرانیت هم زیباتر هستند.
استیل
اگر آشپزی را به صورت حرفه ای دنبال می کنید و یا فضای مدرن را برای آشپزخانه تان ترجیح میدهید؛ حتما کانتر استیل را انتخاب کنید.
کانتر های استیل فضایی مدرن و صنعتی را برای آشپزخانه تان بوجود می آورند. بنابراین این متریال مناسب آشپزخانه های بزرگ با کانترهای زیاد میباشد.
مزیت استیل این است ک با هر رنگی در خانه هماهنگ میشود و تمیز کردنش کار بسیار راحتی است. استیل خاصیت ضد باکتریایی عجیبی دارد.
ضد خش است و قیمت آن نسبت به سنگ های طبیعی و مصنوعی بسیار مناسب می باشد.
معمولا کانترهای فلزی را در جنس های روی،مس و حتی برنز می سازند؛ که همه این ها ضد لک و غیر متخلخل می باشند.
سرامیک
کانترهای کاشی و سرامیک نسبت به گرما مقاومت زیادی دارند و به راحتی دچار لک نمیشوند اما مهم ترین مزیتشان نسبت به بقیه کانترها این است که می توان هر سطحی که آسیب میبند را عوض کرد بدون اینکه به بقیه سطوح آسیب برسد.
کاشی و سرامیک برای خودشان معایبی هم دارند مثلا اینکه سطح شان ناهموار است و به راحتی مواد غذایی در فضای بین آنها جذب می شود.
شست و شوی زیاد آن ها هم ممکن است ایجاد خش کند. کدر شدن سریع سرامیک هم می تواند دلیل اصلی کنار گذاشتن شان باشد.
با این حال هنوز خیلی ها ترجیح می دهند فضای آشپرخانه شان را شبیه مطبخ های قدیمی در آورند. بخصوص اگر آشپزخانه ای کوچک و دنج داشته باشید.
سیمان
به کانتر سیمانی ,کانتر گران می گویند.زیرا ساختن و شکل دادن آنها بسیار پر زحمت است.
برای ساخت این کانترها رسما از بتن استفاده میکنند؛ یعنی مخلوطی از یک بخش سیمان و سه بخش ماسه و شن که البته کمی هم ماده رنگی به آن میزنند و به هر طیف رنگ و شکلی که باب میل بازار باشد می سازند.
از آنجایی که بتن به حرارت مقاوم است پس استفاده از آن در آشپزخانه هم منعی ندارد. فقط هنگام نصب کمی گرد و غبار زیادی ایجاد می کند و اینکه باید حتما از جایی مطمئن تهیه شده باشد.
چرا که بتن ها فقط زمانی آنتی باکتریال هستند که از ابتدای ساخت مهر و موم شده باشند وگرنه ممکن است کلی دردسر ساز شوند.
این وسط دلیل اصلی اینکه خیلی ها سراغ کانترهای سیمانی میروند, ظاهر زیبا و سنگینی است که به آشپرخانه می دهد. کانترهای سیمانی چون محکم و بادوام هستند می توانند در هر بخشی استفاده شوند.
کامپوزیت کاغذ
کانترهای کامپوزیت کاغذ مناسب محیط زیست هستند و کسانی که دغدغه بازیافت دارند کامپوزیت کاغذ را انتخاب می کنند. چرا که اصل کامپوزیت کاغذ از بازیافت کاغذ کامپوزیت شده است.
این کانترها در قطعاتی با ضخامت ۳ تا ۵ سانتی متر هستند و فقط مناسب آشپزخانه میباشند.
سازگار با محیط هستند و طول عمر بالایی دارند. مهم تر از همه اینکه نه لک می شوند و نه خراش بر میدارند و به گرما مقاوم هستند.
همچنین قیمت ارزانی دارند به همین دلیل در آشپزخانه های امروزی به صورت متداول استفاده میشوند.
سنگ صابون
نام متریال سنگ صابون بسیار غلط انداز است. زیرا در آن هیچ استفاده ای از صابون نمیشود.
هرچه که هست ماده ای است مانند گرانیت که از طبیعت بدست می آید و با مواد معدنی و مقداری کوارتز ترکیب میشود تا بسیار مقاوم و بادوام شود.
مهم ترین خاصیت این متریال مقاومت آن در برابر اسید و مواد غذایی است. سنگ های صابون در برابر کوارتز قیمت مناسبی دارند و همچنین آسیب کمتری میبینند.