انواع متریال مورد استفاده در ساخت کابینت ها
امروزه کابینت های فلزی تقریبا به طور کامل جای خود را به کابینت های چوبی و فرآورده های چوب داده اند . در ادامه به معرفی برخی از این متریال ها می پردازیم .
چوب
مرغوب ترین ، ظریف ترین و زیباترین کابینت های آشپزخانه ها از چوب طبیعی ساخته می شوند . بافت و طرح چوب ها بسیار متنوع و دلپذیر است و به سبک های کلاسیک و مدرن قابل اجراء است . چوب به عنوان عنصری طبیعی و زنده ، گرمای خاصی را به فضای خانه می بخشد و با اصالت خود هر کسی را تحت تاثیر قرار می دهد .
چوب به دلیل دارا بودن خواص ویژه ای که برخی از آن ها در بالا ذکر شد ، ماده اولیه ی با ارزشی است و هزینه تمام شده بالایی نسبت به سایر مصنوعات دارد . در پایین برخی از پرکاربردترین انواع چوب ها را که در کابینت سازی و طراحی داخلی مورد استفاده قرار می گیرند ، به صورت مختصر معرفی می کنیم :
– افرا
چوب افرا عمدتا دارای طیف رنگی سفید تا خامه ای است و بافت و طرح ظریف این چوب یک ظاهر صاف و یکنواخت ایجاد می کند .
افرا چوبی نسبتا سخت و سنگین است و قابلیت کنده کاری و ظریف کاری دارد .
– بلوط
چوب بلوط دارای طیف های رنگی سفید مایل به صورتی ، قرمز و قرمز مایل به قهوه ای می باشد و بافت و طرح نسبتا درشتی دارد . این چوب دارای مقاومت زیادی در برابر فشار و رطوبت بوده و یکی از انواع مرغوب چوب محسوب می شود .
– راش
چوب راش دارای طیف رنگی کرم و کرم مایل به قرمزاست و بافتی نسبتا همگن دارد. چوبی است نیمه سنگین و مقاوم در برابر حشرات که استفاده از آن در صنایع مبل سازی رواج بسیار دارد .
– گردو
چوب گردو دارای طیف رنگی قرمز مایل به قهوه ای و قرمز شکلاتی است و بافتی ریز دانه دارد .چوبی است سخت و مقاوم که از معروف ترین و با ارزش ترین چوب ها محسوب می شود . به دلیل ارزش بالای این چوب ، از آن در ساخت لوازم تزئینی گران قیمت ، مبلمان و کابینت های خاص استفاده می شود .
مصنوعات چوبی
به دلیل گران بودن چوب و هزینه ساخت و اجرای بالای محصولات چوبی ، برخی مصنوعات آن همچون ام دی اف توانستند جای خود را در بازار طراحی داخلی و کابینت سازی به خوبی باز کنند . برخی از این مصنوعات که دارای دوام نسبتا مطلوب و قیمت پایین تری نسبت به چوب هستند ، با روکش شدن به وسیله ی صفحات طرح چوب توانسته اند اندکی حالت مصنوعی خود را به حالت طبیعی چوب نزدیک کنند .
در زیر به معرفی برخی از آن ها می پردازیم :
– ام دی اف ( MDF ) :
ام دی اف یا تخته چوبی با چگالی ( دانسیته ) متوسط یکی از مصنوعات چوبی بسیار پر کاربرد است که به کمک روکش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
برخی از مهمترین انواع ام دی اف عبارتند از :
ام دی اف با روکش ملامینه ، که رایج ترین و پرکاربردترین نوع آن است و در رنگ ها و طرح های بسیار متنوع در بازار موجود می باشد .این نوع روکش ها مقاومت نسبتا خوبی در مقابل رطوبت و خط و خش دارند .
ام دی اف با روکش های گلاس ، روکش های براقی هستند که به دلیل انعکاس تور ، جذاب ،زیبا و مدرن به نظر می رسند . این ورق ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند اما به راحتی اثر لکه و خط و خش دیده می شود، همچنین اندکی گرانتر از نوع ملامینه می باشند .
ممبران ، نوعی ایجاد طرح بر روی ورق خام ام دی اف است ، که ابتدا به وسیله ی دستگاه CNC طرح مدنظر را روی ورق کنده کاری کرده ، سپس به وسیله ی دستگاه پرس آن را وکیوم می کنند .
– لترون :
دسته ای دیگر از مصنوعات چوبی و ورق های نئوپان هستند که دانسیته ی بالاتری نسبت به ورق های ام دی اف دارند. در واقع دانه های چوبی تشکیل دهنده ی آن ها در مقایسه با ورق های ام دی اف بسیار درشت تر هستند .
نئوپان روکش شده با ملامینه را در اصطلاح لترون می نامند . این گونه ورق ها مرغوبیت کمتری نسبت به ام دی اف داشته و در مقابل رطوبت آسیب پذیرتر هستند ، به همین دلیل قیمت پایین تری نیز دارند.
– تخته لایه :
مرغوب ترین و گران ترین نوع ورق ها در مصنوعات چوبی ، تخته لایه ها هستند که جنس و ظاهر آن ها به چوب نزدیک است . این ورق ها از روی هم قرار گرفتن صفحات نازک چوبی ( حدودا به ضخامت ۰٫۷ میلی متر ) به صورت متقاطع و چسب زنی میان آن ها و در نهایت پرس شدنشان ساخته می شوند . دارای ظاهری بسیار شیک و دلپذیر هستند و برخی از نمونه های جدید آن ها به طور کامل در مقابل رطوبت مقام سازی شده اند .
از لحاظ قیمت و کیفیت ، کابینت های چوبی در صدر و بعد از آن به ترتیب تخته لایه ، ام دی اف و در نهایت لترون در مراتب بعدی قرار می گیرند .